Närområdet

TRÖINGE

Ett nytt bostadsområde växer fram
Strax norr om Falkenbergs centrum ligger Tröinge. Parallellt med att tågtunneln under Tröingeberg byggdes och Falkenbergs nya tågstation invigdes växte en ny stadsdel upp på de kringliggande ängsmarkerna. Området vid foten av Tröingeberg kallas i folkmun för Tröinge Ängar.

Här finns idag främst nybyggda villor och flerbostadshus men även ett växande utbud av tjänster och kommersiella verksamheter. I närområdet finns redan idag förskola, grundskola och mataffärer och ett nytt handelsområde är under uppförande. Falkenberg Station ligger inom gångavstånd och till centrum är det inte mer än ca 10 minuters promenad.

Till Skrea Strand är det knappt 4 kilometer och den aktive har inte långt till golfbanor, idrottshallar och badanläggningar. Längs Tröingebergs sluttningar kan du skapa dina egna promenadstråk och hitta fina motionsslingor. Närheten till tågstationen skapar goda pendlingsmöjligheter. Till Varberg tar du dig på 15 minuter, Halmstad 18 minuter och Göteborg når du under timmen. Den bilburne befinner sig på E6/E20 inom loppet av någon minut.

Idealiskt för barnfamiljen
Dubbelspår, ny tågstation, nya idrottsarenor, satsning på centrumutveckling och ett allmänt positivt företagsklimat är några faktorer som bidrar till att allt fler familjer väljer att bosätta sig i FalkenbergOmrådet runt Tröinge erbjuder närhet till både förskola och skola. Faktorer som tillsammans med närmiljön gör området idealiskt för barnfamiljer. Här kan barnen växa upp i en trygg miljö och ett nybyggt område innebär samtidigt att det aldrig är långt till kompisar och lek.

Bättre läge får du leta efter!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *