Bostaden

Alla hus kommer att ha uteplatser på både baksida och trädgårdssida. Här kan man koppla av och fånga solen och lyssna till barnens spring och lek. Solpaneler på taket ger miljövänlig energiproduktion och låga driftskostnader.

Ett förråd på tomten gör att du smidigt kan stuva undan cyklar, pulkor och annat som inte behövs för säsongen. Parhusens trädgårdssidor vetter mot ett skyddat grönområde centrerat kring en dagvattendamm. Det avgränsade området gör att barn tryggt kan ta sig till grannkompisar eller gå ut och leka på grönytorna. Radhusens trädgårdar vetter mot en större villatomt. I nordost ligger en skogsdunge, utmärkt för barnens kojbygge.

Observera att planlösningar och bilder på den här hemsidan är illustrationer och att avvikelser kan förekomma i den slutliga lösningen.

INTERIÖRT

God design och robusta material är våra ledord när det kommer till inredning. Alla material är utvalda med omsorg och är av hög kvalitet och standard. Det första du möts av är hallen med klinkergolv som övergår i trägolv i alla rum.

Köket från HTH är stilrent i sitt grundutförande med släta vita luckor, keramikhäll och inbyggd mikrovågsugn.
Helkaklade badrum på varje plan, det ena med badkar det andra med dusch, borgar för att täcka hela familjens behov. Badrumsmöbler från Svedbergs.

Du som vill sätta din egen prägel på köket kan välja bland flera olika sorters luckor, kakel, bänkskivor i olika material, och det finns flera vitvarupaket. Valmöjligheter finns även för bla golv, belysning, handdukstorkar och golvvärme.

Här hittar du fler bilder eller välkommen in på 3D-visning!

Obs – exempelhus från tidigare bostadsprojekt. Avvikelser kan förekomma i detta projekt.


TILLVAL

Originalinredningen är en klassisk och bra bas för de flesta stilar. För dig som vill påverka grundutförandet och sätta din egen prägel på huset finns många val. I köket kan du välja bland flera olika sorters handtag och luckor, utformning med skåp eller lådor samt bänkskivor i laminat, massivt trä eller granit.
Som tillval finns olika vitvarupaket, möjlighet att välja kakel i kök, badrum och hall. Infällda spotlights kan väljas till i taket i de flesta rum. Likaså kan dimmerbrytare väljas till lamputtagen och ladduttag till elbil monteras i anslutning till uppfarten. Valmöjligheter finns även för golv, handdukstork, badrumsinredning och golvvärme i badrummet på övervåningen.


FASAD

Observera att bilder på den här hemsidan är illustrationer och att avvikelser kan förekomma i den slutgiltiga lösningen. Detta då anpassningar kan behöva göras till marknivåskillnader med ändrad trappning, stödmurar, etc som följd. Även anpassning till servislägen för VA, el, fiber, brunnsplacering, solceller, teknikskåp, fasadskåp etc kan tillkomma. 


PLANLÖSNING

Planlösningen är noga genomtänkt och varje kvadratmeter har en funktion och finns på rätt plats. En trappa upp finns 3 sovrum, ett badrum och ett allrum. Allrummet kan göras om till ytterligare ett sovrum direkt i byggnadsfasen (är ett tillval) eller i egen regi i takt med att familjens behov förändras.

Stora fönsterpartier, generösa sociala ytor och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är karaktäristiskt för husen. Det sistnämnda gör att du enkelt kan umgås med familj och vänner samtidigt som man befinner sig i köket.

 


SOLCELLER

I Brf Tröinge By sitter framtidens energikälla på taken redan från början. Samtliga hus kommer att utrustas med individuella solcellsanläggningar. Solceller omvandlar solljus till elenergi och du blir som boende med och bidrar till en hållbar energiproduktion och sänker samtidigt dina elkostnader. Med varje kWh ditt solcellssystem producerar undviker man ca 100 gram CO2-utsläpp och samtidigt innebär låga driftkostnader att husets marknadsvärde ökar.

I första hand går den producerade elen till att täcka husets momentana elbehov och du kan på så vis ersätta el du köper in med egenproducerad el. Under soliga sommardagar, när solcellerna producerar som bäst, skapas istället ett elöverskott. Detta överskott skickas in på elnätet och vidare till andra hus i området. För detta erhåller du ersättning från ditt elbolag och får dessutom rätt till ett skatteavdrag om 60 öre per såld kWh. Som boende märker man inget av varken det ena eller andra utan allt sköts automatiskt och du använder dina vägguttag helt som vanligt.
Det enda som man märker är att elkostnaden blir nära halverad!

Varje bostad har en solcellsanläggning på 4,1 kW vilket teoretiskt ger cirka 4000 kWh / år. Med nuvarande ersättning motsvarar det en besparing på drygt 4000 kr/år och täcker cirka hälften av husets uppskattade årliga elförbrukning. Elproduktionen kommer att variera mellan husen beroende på takens solläge men också av antalet soltimmar under året.

För att ytterligare kunna dra nytta av din egenproducerade el kommer ladduttag till elbil/laddhybrid erbjudas som ett tillval. Ladduttag medför väsentligt snabbare uppladdning av en elbil än ett sedvanligt vägguttag.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *